Het kenmerk van strafzaken is dat je als (kleine) burger het moet opnemen tegen een (groot) overheidsapparaat, het Openbaar Ministerie of als vertegenwoordiger daarvan in een strafzaak de Officier van Justitie. Dit totale overheidsapparaat heeft sterke middelen die het in een strafzaak kan inzetten. Middelen, die de burger niet heeft. Denk daarbij aan opsporingsmogelijkheden (telefoontaps, observatie van verdachte en natuurlijk het aanhouden en in voorlopige hechtenis zetten van de verdachte). Hetzelfde geldt voor bedrijven die als verdachte worden beschouwd. Ook bedrijven (Wouters & Wouters Advocaten staan ook grote(re) bedrijven bij in strafzaken) moeten, als die verdacht worden van een strafbaar feit, het opnemen tegen die overheid die die machtsmiddelen kan inzetten.

Kortom: een strafzaak lijkt daarmee een Don-Quichotte-gevecht. Zeker, omdat het Openbaar Ministerie nog eens verschillende overheidsinstanties tot zijn beschikking heeft om opsporingstaken te verrichten. Denk daarbij aan het politieapparaat, handhavingsafdelingen van gemeenten, waterschappen of provincie, opsporingsafdelingen van sociale diensten etc.

Je zou denken: voert een strafrechtadvocaat niet een ongelijke strijd? Ons antwoord is: nee, zeker niet!

Een verdachte heeft namelijk ook rechten en heel wat instrumenten om zich te verdedigen. Denk alleen al aan het zwijgrecht dat een verdachte heeft. Onze cliƫnten wordt geadviseerd altijd te zwijgen. Dat levert op langere termijn meer profijt op dan na een aanhouding snel willen verklaren om de voorlopige hechtenis op te heffen. Dat werkt altijd in het nadeel van een verdachte.

Het is wel noodzakelijk dat na een aanhouding snel contact wordt gelegd met de advocaat. Wouters & Wouters Advocaten zijn altijd bereikbaar, zeker via de kantoor-App. Wij leggen dan snel contact met de politie, de officier van justitie of de Rechter-Commissaris. Natuurlijk is het van belang dat een eventueel voorarrest snel wordt opgeheven. Uiteindelijk. Dat is zonder strafadvocaat niet mogelijk.

Wouters & Wouters Advocaten staan cliƫnten bij in heel Nederland en indien nodig ook in het buitenland (denk aan overlevering, uitlevering of internationale strafzaak). Wij staan ook verdachten bij van fraude, fiscale overtredingen, in- en uitvoer van dieren en kwesties als mishandeling van dieren.

Maar, of een zaak groot is of klein, het maakt ons niet uit. Ook de soort zaken maakt voor ons geen verschil. Het kan gaan om opiumzaken, Wet Wapens en Munitie, tot zaken die gaan over geweldsdelicten, valsheid in geschrifte, fraude of de wegenverkeerswet (rijbewijs kwijt of ernstige verkeersovertredingen).

Natuurlijk behandelen wij ook zaken die verbonden zijn aan strafzaken (denk aan zaken rond de Verklaring omtrent het Gedrag (VOG), zaken bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), klachtzaken gedetineerden, zaken bij toezichthouders, tuchtzaken, uitleverings- en overleveringszaken).

Wouters & Wouters Advocaten behandelt zowel zaken op betalende basis, maar ook op basis van gefinancierde (toegevoegde) rechtsbijstand door de overheid (“pro deo”).

Een eerste kennismakingsgesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Alle informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Onze strafrechtadvocaten kunnen u in het Nederlands, het Engels en Duits te woord staan.