Mijn naam is Lennart Verheuvel en ik ben geboren en getogen in Zeeland. In Leiden heb ik zowel de bachelor criminologie als de bachelor rechtsgeleerdheid afgerond en daarna ook de master forensische criminologie en de master straf- en strafprocesrecht. Na mijn studietijd heb ik eerst een lange reis door Zuid-Amerika gemaakt en heb ik een taalschool in Peru bezocht. Daarna heb ik enkele jaren bij de rechtbank gewerkt in het jeugd- en familierecht. Als gerechtsjurist was ik voornamelijk betrokken bij ondertoezichtstellingen, uithuisplaatsingen, geschillen met betrekking tot gezag en omgang en ook bij het jeugdstrafrecht.

Wat mij in het strafrecht en ook in het personen- en familierecht aanspreekt is dat ik als advocaat een belangrijk verschil voor mensen kan betekenen. Een strafrechtelijke procedure, een echtscheiding of een uithuisplaatsing hebben doorgaans veel impact. Voor cliënten zijn de belangen dan ook vaak groot en meestal heel persoonlijk waarbij het moeilijk kan zijn om hun standpunt duidelijk te verwoorden naar de personen of instanties die over hun leven belangrijke beslissingen nemen. In de vertegenwoordiging van een cliënt probeer ik altijd hun verhaal naar voren te brengen samen met een scherpe juridische analyse van de zaak.

Ik vind het dan ook fijn dat ik mij bij dit kantoor in het bijzonder kan richten op deze rechtsgebieden. Vanwege mijn kerkelijke achtergrond kan ik mij daarbij goed inleven in de specifieke aandachtspunten die er kunnen zijn als mensen met een kerkelijke achtergrond te maken krijgen met een echtscheidingsprocedure. Daarnaast vind ik het fijn dat ik mij hierbij verder kan ontwikkelen in de algemene praktijk.

In mijn vrije tijd houd ik er van om met een camera de natuur in te trekken op zoek naar bijzondere dieren en werk ik ook als natuurgids.